Nosaltres

La paraula muixeranga té tres significats: les construccions humanes, la colla i la tradició.

Les construccions reben el nom de figures. La majoria de figures que fem són apreses d’Algemesí, però també fem la campana (tradicional de l’Alcúdia) i el castell (tradicional de Peníscola). En algunes d’aquestes figures hi hem fet petits canvis tècnics, però fins ara no ens n’hem inventat cap.

Ara bé, per a nosaltres és més important el concepte de colla: aplegar un grup de gent diversa que es troba, assaja, es coneix, es diverteix plegats, actuen i milloren pas a pas. Per això vam establir una temporada que va des de la fi de carnaval fins a octubre, durant la qual fem un o dos assajos setmanals i una actuació al mes com a mínim, així com diverses activitats de lleure i germanor.

Encara que som poca gent i fem figures petites, som exigents amb la nostra tècnica. Creiem que l’espectacularitat de la muixeranga va lligada a l’alçada i a la dificultat de les figures intentades, i volem fer-les amb la màxima seguretat i perfecció.

No renunciem al tercer significat de muixeranga: la tradició. Per a nosaltres no té cap sentit organitzar una muixeranga si aquesta no és coneguda i acceptada com a pròpia per la gent de Vinaròs i de la comarca.

Hi ha tres camps que defineixen la nostra linea d’actuació:

*Difusió Cultural:

La majoria de valencians no coneixen la muixeranga, per tant és fonamental explicar què és. La comunicació ha de començar dins de la nostra colla i s’ha d’estendre a les altres muixerangues i al públic en general, començant per Vinaròs.

*Seguretat:

Les nostres primeres despeses han estat l’assegurança mèdica i el casc per als xiquets. som la muixeranga amb menor index de caigudes… i això que les muixerangues no cauen!

*Diversió:

La muixeranga encarna valors com festa, unió, treball en equip, valencianitat, integració, esforç, etc. Tothom que vulgui fer muixerangues ha de ser benvingut a la nostra colla, comprès en la seva manera de ser i valorat per poder fer tots junts, pinya!

Fem-ho juntes!


2 respostes a “Nosaltres

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: