LA MUIXERANGA DE VINARÒS FA TRES FIGURES DE QUATRE ALTURES

Muixeranga_Vinaros_AixecatLa Muixeranga de Vinaròs ha actuat hui a la Fira Medieval de Sant Mateu, on ha aconseguit la seva millor actuació. La Muixeranga de Vinaròs és un nou grup muixeranguer que es va fundar l’any passat i va aconseguir diverses torres humanes, entre les quals dues de quatre altures: El banc i la torre.

En l’actuació d’hui la Muixeranga de Vinaròs ha tornat a fer el banc, la torre i, per primera vegada, l’aixecat. Es tracta d’un pinet de quatre altures i la seva espectacularitat consistix en que es basteix a l’inrevés, és a dir: primer s’alça el xiquet i a sota seu es posa un altre muixeranguer, després s’alcen estos dos per a posar-ne un altre a sota i finalment un quart. En total, hui la muixeranga de Vinaròs ha realitzat 11 figures.

La muixeranga de Vinaròs té per objectiu conèixer i practicar la tradició de les muixerangues. Actualment aplega una vintena de persones de Vinaròs i alguns pobles del Maestrat. Fins ara ha realitzat 18 actuacions amb un total de 138 figures, de les quals només n’ha caigut una.

La muixeranga és una activitat participativa on es necessita gent de totes les mides i edats: Alts, forçuts, xiquets, joves, xiques… Tota la colla treballa en equip per a bastir torres humanes cada vegada més altes i difícils.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s